De Koelautomaat

Naast de Melktap staan er twee koelautomaten in de hooiberg. In de D-Fresh en de Doory,met een bewaakte temperatuur tussen de 2-4 °C, zijn verschillende producten te vinden afkomstig van onze boerderij. Van de door Anneke zelfgemaakte yoghurt en vla tot het vlees, het komt allemaal van onze koeien.

In de D-Fresh, de linker koelautomaat, vindt u bovenin de Gouden Piek Advocaat. Deze advocaat is regionaal gemaakt door de mannen van Gouden Piek Advocaat. Het is begonnen als een afstudeeropdracht en uitgegroeid tot een heerlijke regionale lekkernij.

De kaas, vaak 2 soorten, wordt ambachtelijk bereid op de Kaasboerderij de Gelder in Tijnje. Het aanbod varieert, maar De Gelder (jong)Belegen is eigenlijk altijd voorradig.

In de rechter koelautomaat, de Doory, staan verschillende cadeaupakketjes, eieren en leuke meinimmers. Dit zijn meerdere flessen tegen een leuke aanbiedingsprijs.

U kunt zowel met briefgeld, muntgeld als met pin betalen. Dit hoeft niet gepast, de automaat wisselt!

De melkproducten zijn zoveel mogelijk in glas verpakt. We hebben voor glas gekozen, omdat het goed schoon te maken is en vaak herbruikbaar is. Als de fles tóch niet meer is te gebruiken, kan deze in de glasbak zodat het gerecycled kan worden.

Helaas is het voor ons niet mogelijk om er statiegeldflessen van te maken. U mag de glazen flessen (zonder dop) natuurlijk wel inleveren.  Schoon kunnen ze in de daarvoor bestemde houten emmer geplaatst worden. Wij kunnen ze dan na een intensieve reiniging weer gebruiken! Zo zorgen we er met ons allen voor dat de producten nog duurzamer worden. U betaalt geen statiegeld. Het hergebruiken van de flessen kan alleen als ze schoon worden ingeleverd! Flessen of potten met de zuivelresten er nog in, kunnen niet goed genoeg gereinigd worden en verdwijnen alsnog in de glasbak.

De verpakking van de Boerenboter is gemaakt van gerecycled materiaal. Na gebruik kan het bakje met deksel in de GFT-bak. Het is namelijk 100% biologisch afbreekbaar.

Yoghurt

De yoghurt in de koelautomaat is zelfgemaakt. De volle melk die er voor is gebruikt, is alleen gepasteuriseerd, zodat alle goed eigenschappen van de melk blijven behouden. Door de melk met echte yoghurtculturen rustig te laten fermenteren ontstaat de romige volle yoghurt.

Vruchtenyoghurt

Naast de naturel yoghurt, maakt Anneke ook vruchten yoghurt. Het aanbod varieert, maar alles is zonder  kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Het zijn puur en (h)eerlijk producten; dAT SMAkket! Wat er niet in hóeft, zit er ook niet in.

Vanilleyoghurt

Probeer ook eens de vanille yoghurt. De volle zachte yoghurt is gemaakt met echte vanille en gezoet met suiker. De vanille is te herkennen aan de zwarte pitjes die in de yoghurt zitten!

Boeren Vla

Eén van de favoriete zelfgemaakte lekkernijen van onze kinderen is de VanilleVla. De vla is gemaakt met extracten van echte vanille peulen. De herkenbare zwarte pitjes van de vanille geven de overheerlijke vanille-smaak. De vla is gezoet met Nederlandse suiker. Er zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd.

Naast de Vanille Vla is er ook Chocolade Vla. Een échte volle Chocolade Vla met de herkenbare smaak van Cacao!

Karnemelk en Karnedrink

Op traditionele wijze gemaakte karnemelk. De aangezuurde melk wordt gekarnd. Hierdoor komt het melkvet (de roomboter) bovendrijven en blijft de karnemelk over. Doordat de lactose bijna volledig omgezet is in melkzuur, en er verder niets aan is toegevoegd, is de karnemelk een gezond en mager product.

Bij de Karnedrink is er een smaak toegevoegd aan de Karnemelk. De Karnedrink bevat suiker, maar nagenoeg nog steeds bijna geen vet. Een zoete traktatie in verschillende smaken. Deze wisselen met regelmaat.

Roomboter

De roomboter is ongezoet en ongezouten. De verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. Het mag dus, samen met het dekseltje, in de GFT-bak. Er zit ongeveer 200 gram in een bakje.

Zuivel